8. ODOS konferenca

(2016)8. ODOS konferenca je ob 25-letnici podjetja PIA d.o.o. ponudila precej pomembnih novosti in priložnosti.

Predstavili smo novi ODOS, ki smo ga ob jubileju podjetja, tudi na željo mnogih izmed vas, preoblekli v novo podobo in mu dodali številne novosti, s katerimi smo delo v ODOSu še poenostavili in pohitrili. Uporabnikom sistema ODOS ga bomo namestili v letu 2017.

Poleg novega izgleda ODOSa vam bomo kmalu lahko ponudili tudi kar dva nova modula, ki ju razvijamo v sodelovanju s pilotskimi občinami. To sta modula Projektno vodenje in Sestanki, ki vam jih bomo ponudili v naslednjem letu.

S primeri dobre prakse sta nas navdušili tako Mestna občina Velenje kot Občina Žalec, ki sta predstavili kako so si s številnimi moduli sistema ODOS uredili poslovanje in olajšali delo.

Če smo v prvem delu konference govorili predvsem o ODOS-u, njegovemu novemu izgledu in novih modulih, smo v drugem delu govorili predvsem o povezavah ODOSa z drugimi sistemi. V lanskem letu smo na ODOS konferenci predstavili povezavo z Geografsko-informacijskim sistemom iObčina, letos pa smo uredili povezavo tudi z geografsko-informacijskim sistemom PISO, podjetja Realis.

V podjetju PIA pa že razmišljamo, kaj novega bi uporabnikom sistema ODOS lahko ponudili v prihajajočem letu. Zato se vestno dogovarjamo z našimi poslovnimi partnerji in iščemo nove priložnosti, s katerimi bi lahko obogatili našo ponudbo in ponudili še več storitev oz. rešitev. Tako snujemo povsem novo storitev – oblikovanja spletnih strani, ki jo želimo ponuditi v prihajajočem letu in jo hkrati povezati s spletno storitvijo MojaObčina.si, podjetja PriMS Mediji.

Nadaljevali smo v znamenju novih priložnosti in predstavili še eno povezavo sistema ODOS s spletno aplikacijo Tendee, ki bo predvsem občinam v bližnjih prihodnosti močno olajšala izvedbo razpisov za javna sredstva občin.

Konferenco smo zaključili z nadvse aktualno temo, ki jo prinaša dolgoročna eHramba – z notranjimi pravili. Za občine, uporabnice sistema ODOS smo namreč pripravili vzorčna notranja pravila z namenom, da jim čim bolj olajšamo postopek njihove priprave. Ko bodo potrjena s strani Arhiva RS bomo o tem obvestili vse interesente.

Ne zamudite tudi enkratne priložnosti in izkoristite 100% popust, ki vam ga nudimo za izbrane standardne module. Tako lahko na zelo gospodaren in racionalen način razširite vaš obstoječi ODOS ali postanete njegovi povsem novi uporabniki.

Več informacij o ODOS-u za javne ustanove.