8. ODOS konferenca

(2016)»Rada bi vas pohvalila za izjemno dobro zasnovano konferenco, katere se mi je bilo v veselje udeležiti. :-) Prav vse teme so bile vredne poslušanja. Posebej pa bi izpostavila temo Notranja pravila, katera bo tudi za nas slej kot prej prišla na vrsto. Vse pohvale tudi za dolgoletno stabilno in zaupanja vredno partnerstvo. Vaši pristopi, fer-play poslovanje in pogled usmerjen naprej niso ostali neopaženi. Čestitke!«

Vida Z. Krajnc, ZVKDS

8. ODOS konferenca je ob 25-letnici podjetja PIA d.o.o. ponudila precej pomembnih novosti in priložnosti.

Predstavili smo novi ODOS, ki smo ga ob jubileju podjetja, tudi na željo mnogih izmed vas, preoblekli v novo podobo in mu dodali številne novosti, s katerimi smo delo v ODOSu še poenostavili in pohitrili. Uporabnikom sistema ODOS ga bomo namestili v letu 2017.

Poleg novega izgleda ODOSa vam bomo kmalu lahko ponudili tudi kar dva nova modula, ki ju razvijamo v sodelovanju s pilotskimi občinami. To sta modula Projektno vodenje in Sestanki, ki vam jih bomo ponudili v naslednjem letu.

S primeri dobre prakse sta nas navdušili tako Mestna občina Velenje kot Občina Žalec, ki sta predstavili kako so si s številnimi moduli sistema ODOS uredili poslovanje in olajšali delo.

Če smo v prvem delu konference govorili predvsem o ODOS-u, njegovemu novemu izgledu in novih modulih, smo v drugem delu govorili predvsem o povezavah ODOSa z drugimi sistemi. V lanskem letu smo na ODOS konferenci predstavili povezavo z Geografsko-informacijskim sistemom iObčina, letos pa smo uredili povezavo tudi z geografsko-informacijskim sistemom PISO, podjetja Realis.

V podjetju PIA pa že razmišljamo, kaj novega bi uporabnikom sistema ODOS lahko ponudili v prihajajočem letu. Zato se vestno dogovarjamo z našimi poslovnimi partnerji in iščemo nove priložnosti, s katerimi bi lahko obogatili našo ponudbo in ponudili še več storitev oz. rešitev. Tako snujemo povsem novo storitev – oblikovanja spletnih strani, ki jo želimo ponuditi v prihajajočem letu in jo hkrati povezati s spletno storitvijo MojaObčina.si, podjetja PriMS Mediji.

Nadaljevali smo v znamenju novih priložnosti in predstavili še eno povezavo sistema ODOS s spletno aplikacijo Tendee, ki bo predvsem občinam v bližnjih prihodnosti močno olajšala izvedbo razpisov za javna sredstva občin.

Konferenco smo zaključili z nadvse aktualno temo, ki jo prinaša dolgoročna eHramba – z notranjimi pravili. Za občine, uporabnice sistema ODOS smo namreč pripravili vzorčna notranja pravila z namenom, da jim čim bolj olajšamo postopek njihove priprave. Ko bodo potrjena s strani Arhiva RS bomo o tem obvestili vse interesente.

Ne zamudite tudi enkratne priložnosti in izkoristite 100% popust, ki vam ga nudimo za izbrane standardne module. Tako lahko na zelo gospodaren in racionalen način razširite vaš obstoječi ODOS ali postanete njegovi povsem novi uporabniki.

Več informacij o ODOS-u za javne ustanove. Program